Sweet Chicken Salad – Power food 2 recept.

Laatst liet ik jullie mijn 2e boek van Rens Kroes zien en liet toen ook weten dat ik een recept uit het boek zou maken. Vandaag laat ik jullie zien hoe je de sweet chicken salade op blz. 67 maakt.

DSC04397

De ingredienten die je nodig hebt om dit recept te maken voor 2 personen zijn:

  • 300 g biologische kipfilet.
  • 1 tl geelwortelpoeder ( kurkuma ).
  • 2 tl kerriepoeder.
  • snufje zeezout en zwarte peper.
  • 1 tl knoflookpoeder.
  • 2 middelgrote zoete aardappelen.
  • 250 g sperziebonen.
  • kokosolie, om in te bakken.

Ik heb alles door 2 gedeeld aangezien ik het voor 1 persoon heb gemaakt.

Als eerste snijd je de kipfilet in blokjes en doet ze in een kom. Hierna voeg je alle kruiden toe en roer je dit even door en laat dit 10 minuten goed intrekken. In deze tijd kun je de aardappels snijden en koken net als de bonen. Ik heb bij mij de aardappel weggelaten omdat we niet de goede aardappels in huis hadden en ik er voor mij alleen dus maar 1 nodig heb. Wel heb ik binnen die 10 minuten een pan met een tl kokosolie verwarmd en heb ik de bonen gekookt. De bonen heb ik afgegoten en op het bord gelegd met een deksel eroverheen zodat ze warm zouden blijven. Hierna heb ik de kip in de pan gedaan en deze gebakken. Eenmaal goed heb ik ze bij de bonen toegevoegd en een dressing eroverheen gedaan.

DSC04417

De kip is heerlijk gekruid en de bonen maken heet lekker fris. Dit is een heerlijke salade voor de lunch, ik ga hem zeker vaker maken.

-xxx- Nicole

One thought on “Sweet Chicken Salad – Power food 2 recept.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s