Ben jij klaar voor het nieuwe schooljaar?

Hee Hallo!

DSC03478

Het nieuwe schooljaar begint bijna weer wat betekent dat we weer aan de slag mogen. Ik ga dit schooljaar niet naar school maar ga juist ervaring opdoen zodat ik volgend jaar de opleiding kan volgen die ik graag zou willen volgen. Toch heb ik een aantal tips voor degene die dit jaar wel naar school gaan.

Mijn eerste tip is: bestel op tijd je boeken!

Je boeken op tijd bestellen is erg belangrijk. Vaak is de eerste week van school nog wat kennismaking maar dat betekent ook kennismaking met de vakken en docenten. De eerste week heb ik dus altijd wel een boek nodig gehad en waren er elk jaar weer mensen die hun boeken te laat hadden bestelt en dus nog niet hadden of ze nog niet eens bestelt hadden. Dat is dus niet handig en je laat gelijk een verkeerde indruk achter bij de docent. Als je je boekenlijst binnen hebt kun je dus gelijk je boeken bestellen en zo heb je ze altijd op tijd in huis.

Mijn tweede tip is: Koop op tijd alle dingen die je nodig hebt.

tegenwoordig krijg je meestal een lijst van school met daarop de dingen die je aan moet schaffen voor dat schooljaar. Krijg je dit niet van je school dan heeft de Hema bijvoorbeeld een handige lijst in de winkel hangen die je een kunt pakken met een checklist erop zodat je weet dat je alle spullen hebt gekocht. Er zullen altijd nog wel dingen bijkomen gedurende het schooljaar die je nodig hebt en niet op de lijst staan maar zo zorg je wel dat je de meeste dingen al in huis hebt.

DSC03479

Mijn derde tip is: wees vooral jezelf!

Wees jezelf op de eerste dag van school. Niemand heeft er wat aan als je je voordoet als iemand die jij totaal niet bent zodat je misschien meer vrienden krijgt. Hierdoor creëer je juist vrienden mee die je ook weer snel kwijt zou raken. Na een jaar zie je ze misschien nooit meer. Als je jezelf bent heb je misschien iets minder vrienden maar je weet wel zeker dat het goed zit. Zo ken ik mijn beste vriendin al 7 jaar. Wij kwamen op de middelbare school in het eerste schooljaar bij elkaar in de klas en kwamen er al snel achter dat we veel dezelfde hobby’s en interesses hadden waardoor we nu nogsteeds goede vriendinnen zijn.

Mijn vierde tip: Begin op tijd met huiswerk en leren.

Op tijd beginnen met je huiswerk en leren is niet alleen voor nerds zoals veel mensen denken. Nee, het is juist fijn als je oprijd klaar bent met je huiswerk of als je elke dag kleine stukjes leert. Je houd zo juist meer tijd over voor leuke dingen. Als jij elke dag in de week 1 uur aan je huiswerk en leren besteed ben je uiteindelijk minder lang bezig. De avond van te voren al je huiswerk voor de dag erna maken duurt veel langer doordat je aan het stressen bent om het oprijd af te krijgen. Leer je de avond van te voren pas voor je toets leer je ook onder de druk van stress en denk je alleen aan zou ik het wel kennen. Als je elke dag een deel van je toets leert en elke dag het stuk van de dagen ervoor herhaalt ken je de stof juist beter. Zo kom je er ook achter of de stof die je de dagen ervoor hebt geleerd is blijven hangen. Met huiswerk is dat hetzelfde maak jij je huiswerk een aantal dagen ervoor zit je veel relaxer je huiswerk te maken omdat je niet hoeft te stressen of het wel oprijd af is.

Mijn vijfde en laatste tip: geniet van je schooltijd!

Dit klinkt misschien raar, hoe kun je nou weer genieten van je schooltijd. Als je eenmaal van school af bent zou je snappen waarom. Ik kwam er bijvoorbeeld achter tijdens mijn stageperiode dat je dan altijd 40 uur rondom dezelfde mensen zit en het is ineens zo veel serieuzer. Je maakt bijna geen grapjes meer tijdens je werktijd en spreekt elkaar alleen in de pauze. Tijdens de lessen heb je meestal nog tijd om wat te praten of grapjes te maken. Ook is elke dag op school anders als je werkt is elke dag hetzelfde. Je voert elke dag dezelfde taken uit en er zit bijna geen afwisseling in. Al met al geniet van je schooltijd zolang het nog kan.

Heb jij nog tips om je schooltijd goed door te komen.

-xx- Nicole

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s