Low Candy.

Hey,

vandaag laat ik zien wat ik neem tegen een te lage bloedglucosewaarde.

DSC02910edit

In het ziekenhuis hadden ze het over een boterham met jam of Dextro tabeleten voor als je een te lage bloedglucosewaarde hebt. Als je voor de Dextro tabeleten gaat moet je er al gouw 7 á 8 wegknabbelen  wil je bloedglucosewaarde weer omhoog gaan naar een normale waarde. Dit is natuurlijk niet zo fijn als je aan het bibberen bent en je concentratie er niet helemaal bij kan houden.

Daarom kreeg ik ooit in het begin een tip. Probeer eens een mars of een blikje cola. Sinds toen ben ik het een tijdje gaan vergelijken met bijvoorbeeld de Dextro tabeleten als ik een lage waarde had. Een mars of een blikje cola werkt voor mijn gevoel iets sneller en is makkelijker weg te krijgen. Natuurlijk heb ik naast mijn mars of blikje cola altijd gewoon wat Dextro in mijn tas zitten voor extra. Soms is een mars of cola net niet genoeg en als ik een 2e mars of cola blikje zal nemen wordt mijn waarde weer te hoog. dan neem  ik gewoon 2 á 3 tabeleten Dextro en dan is mijn waarde weer gewoon netjes.

Mijn favoriete is een Mars reep. Soms heb ik als ik een blikje cola snel op moet drinken daarna last van buikpijn omdat de cola dan te zwaar valt omdat je het zo snel op hebt gedronken. Daarom heb ik dan het gevoel dat voor mij een Mars reep iets makkelijker weg eet.

Als jullie nog tips hebben laat dan gerust een reactie achter.

X Nicole

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s