Bijbaantje in de (zomer)vakantie.

Hey Hey,

Website-header-A_1129x311edit

De zomervakantie komt gelukkig steeds dichterbij. Dit betekent lekker weer (hopelijk) en veel vrij. Natuurlijk is het leuk om in de vakantie dingen samen met je vrienden of vriendinnen te gaan doen. Shoppen, op vakantie, etc. Maar ja hiervoor heb je helaas meestal wel geld nodig. Vandaar dat ik vandaag mijn ervaringen deel met bijbaantjes voor in de vakanties of zelfs ook door de weeks.

Op mijn 15e wilde ik zelf wel wat bijverdienen. Ik had me aangemeld bij volgens mij elke site die bestaat voor een krantenwijk maar nooit reactie gehad dat er een wijk bij mij in de buurt vrijkwam. Daarna kregen we de tip om in de vakanties bij een in en ompak bedrijf te gaan werken. Dit hielt in dat ik elke vakantie om half 7 opstond om samen met een vriendin naar dat bedrijf te fietsen en vervolgens om 8 uur op de werkvloer stond tot kwart over 12 en sommige dagen zelfs tot 5 uur. Het was wel fijn dat je daar makkelijk terecht kon tijdens de vakanties en ook zelf je eindtijd kon bepalen dus 12:15 of 5 uur.

Toen ik 16 was en wel eens wat anders wilde ben ik me suf gaan solliciteren bij supermarkten en winkels. Helaas was er bij mij in de buurt toen niks te vinden. Mijn neef die toen nog bij De Efteling werkte gaf mij de tip dat ze nieuwe mensen zochten voor de zomerperiode. Ik ben me toen gelijk voor de sollicitatierondes aan gaan melden via de site. Deze rondes zijn jaarlijks tussen maart en mei in. Toen ik eenmaal na mijn sollicitatieavond te horen kreeg dat ik aangenomen was voor een jaar was ik dolblij. Niet alleen kon ik in de zomervakantie veel uren maken maar ook na de vakantie kon ik in de weekenden werken.

Inmiddels werk ik al 3 jaar met plezier in De Efteling en heb ik dit jaar mijn vast contract in ontvangst mogen nemen. Hierbij mijn ervaringen met (vakantie)baantjes.

X Nicole

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s