MyLife Omnipod.

Hey,

Een tijdje geleden gaf ik in mijn blogpost over mijn leven met Diabetes type 1 al aan dat ik de MyLife Omnipod gebruik. Het artikel van vandaag gaat dan ook over deze pomp en mijn ervaringen ermee.

DSC02897Toen ik de diagnose kreeg wist ik eigenlijk al van het bestaan van de pomp. Ik heb dus gelijk toen ik nog in het ziekenhuis lag gevraagd wat voor voordelen een pomp heeft ten opzichte van gewoon spuiten.

Toen ik eenmaal de keuze had gemaakt om over te stappen op een pomp begon de zoektocht naar de juiste pomp voor mij. Er zijn namelijk verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld een draadloze pomp, dat is de MyLife Omnipod, en je hebt verschillende soorten waar je wel met een draadje te maken hebt waar dan de insuline door loopt. Ik had de keuze eigenlijk al snel gemaakt aangezien het systeem van de MyLife Omnipod gewoon draadloos is. Toch is het even zoeken naar de juiste pomp voor jou, je maakt namelijk gelijk een beslissing waar je een aantal jaar aan vast zit.

DSC02906ik gebruik de pomp nu 1,5 jaar en mijn ervaring is positief. Ik heb eigenlijk bijna nooit problemen met de pomp gehad. Af en toe lekt hij een beetje op de 3e dag en heb ik 2x in het begin gehad dat hij er mee op hield waardoor ik die dagen noodgedwongen gewoon moest spuiten maar zulke dingen kunnen altijd gebeuren.

op de foto zie je de daadwerkelijke pomp die je opplakt. Je kunt er voor kiezen om de pomp op je bovenarm of op je buik te dragen. Ik heb de keuze gemaakt om de pomp op mijn buik te dragen. De pomp vervang je eens in de drie dagen. Je vult hem door middel van de spuit te vullen met insuline, met deze spuit vul je de pomp. Daarna laat je het systeem verbinding zoeken met de pomp, hierdoor heeft de pomp een unieke verbinding met jou systeem zodat er niks fout kan gaan. Eenmaal verbinding kun je de pomp op de gewenste plek opplakken en breng je heb aan.

Over het algemeen ben ik dus zeer tevreden over de MyLife Omnipod en heb ik dus geen moment spijt gehad van mijn keuze om over te stappen op een pomp. Ik zou nu echt niet terug willen naar gewoon spuiten.

x Nicole

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s