Mijn leven met diabetes type 1.

Vandaag een artikel over mijn leven met diabetes type 1. In augustus 2013 werd ik in de laatste week van mijn zomervakantie opgenomen in het ziekenhuis en kreeg ik de diagnose Diabetes Type 1. In het ziekenhuis behandelde ze me gelijk als zielig en vroegen ze elke dag een aantal keer hoe ik me erbij voelde. Toen ik de diagnose kreeg heb ik me er al vrij snel bij neergelegd. Ik dacht ik kan het toch niet veranderen dus waarom zal ik me er verdrietig over maken. Natuurlijk heb ik af en toe als ik weer moet prikken dat ik denk ‘waarom kan ik het nu niet gewoon een keer overslaan’? kamerbuddy Ik had het geluk dat ik mijn schooljaar begon met een half jaar stage, hierdoor had ik regelmaat en kun ik zo makkelijker wennen aan mijn diabetes. Veel mensen vroegen of ik nog wel door kon gaan met de dingen die ik voor mijn diagnose deed. Het antwoord daarop is ‘ja’ het is belangrijk om na de diagnose weer snel je oude leven op te pakken met alle dingen die je van te voren al deed. Dat is wat ze mij in het ziekenhuis vertelde. Ik ging dus gewoon door met mijn werk in de Efteling, ik bleef gewoon volleyballen en ben nooit gestopt met gitaarspelen in mijn bandje waar ik toen in zat. Ook had ik al ooit gehoord dat je ervoor kunt kiezen om te spuiten of om te kiezen voor een insulinepomp. Ik had gelijk het gevoel dat ik een pomp fijner zou vinden dan elke maaltijd spuiten met de spuit. ik heb er dan ook vrij snel voor gekozen om over te stappen op de pomp. Maar ja dan komt het: je moet een keuze gaan maken welke pomp je denkt dat het beste bij jou en jou leefstijl past. Ik heb gelijk gekozen voor de MyLife Omnipod. Dit is de draadloze pomp die je gewoon eens in de drie dagen een nieuwe ‘opplakt’. Ik gebruik dit systeem nu al bijna 1,5 jaar en ben er super tevreden over. Binnenkort komt er een uitgebreide blogpost online over mijn keuze voor deze pomp.

X  Nicole

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s